Športna masaža s pressoterapijo

Potrebujete regeneracijo?

Intenzivna telesna vadba pušča za sabo določene posledice. Po eni strani krepi telesno pripravljenost in dviguje prag naših sposobnosti, po drugi strani pa tudi izčrpava.

Dobri programi priprave športnikov tako rekreativnih kot profesionalnih namenijo regeneraciji vsaj toliko pozornosti, kot načrtovanju samih vaj. Regeneracija pa ni zgolj počitek.

Med telesno vadbo se v mišicah običajno zgodijo številne mikro poškodbe in nakopičijo se odpadne snovi:

– mlečna kislina 

– ogljikova kislina 

– sečnina

Po mnenju nekaterih so denimo prav te odpadne snovi glavni glavni krivec za vnetje mišic. Po mnenju drugih so vzrok za popularni “muskelfiver” natrgana mišična vlakna.

Odpadne snovi se iz telesa same od sebe izločijo po limfnem sistemu, kar ob običajnem počitku lahko traja več dni. Določeni ukrepi lahko ta proces malo pospešijo: blagi tek ali druga aktivnost in raztegovanje, topla kopel ali savna.

V Fizio-športu smo za vse rekreativne in profesionalne športnike pripravili odlično kombinacijo, ki predstavlja učinkovito in hitro regeneracijo utrujenih mišic.

To je kombinacija športne masaže in pressoterapije:

– športna masaža vrača mišicam prožnost, gibkost in odpravlja krče, pospešuje obnavljanje mišičnega tkiva, s tem pa tudi preprečuje možne poškodbe, ki so posledica pretreniranosti, in omogoča, da se držite zastavljenega načrta vadbe

– pressoterapija dodatno intenzivno stimulira limfni obtok, kar pospeši odstranjevanje medcelične tekočine in odpadnih snovi in toksinov iz telesa, hkrati pa in deluje protistresno in protibolečinsko, kar običajno športnik tudi zelo potrebuje. 

 
pressoterapija-03
Nik Omladič, nogometaš
sportna-masaza-2

Za termin svetovanja sledite spodnji povezavi.

Veselimo se, da vas spoznamo in poiščemo rešitev za vaše težave.