Športna masaža

Utrujene mišice? Priprava športne kondicije? Želja po boljšem rezultatu?

Športna masaža je specializirana masaža, kombinacija tehnik in prijemov, s pomočjo katerih pomagamo rekreativnemu in vrhunskemu športniku odpraviti utrujenost, ohranjevati formo in pripraviti športnika, da doseže boljši, vrhunski rezultat.

Cilj športnika mora biti poznan maserju, ki se glede na obdobje v katerem se športnik nahaja (pripravljalno, tekmovalno ali regeneracijsko obdobje), odloči za tip športne masaže.

Masaža traja 45 minut

Mlečna kislina, ki se med treningom nabira v mišicah je za mišice strup in mišice hromi. Če se mlečna kislina nabere v prevelikih količinah, se mišica ne more več krčiti in pravimo, da je utrujena. Utrujenost občutimo, kot svojevrstno bolečino. 

Vsaka mišica potrebuje za regeneracijo določen čas, hranilne snovi in kisik. Hranilne snovi in kisik prinaša kri. Zato je razumljivo, da vse, kar skrajša čas, ki je potreben za regeneracijo mišice le pozitivni vpliva na to.

Športna masaža je tako namenjena hitrejšemu pretoku krvi in pospešuje obnovo mišice in se obravnava individualno glede na potrebe in športno panogo.

Športna masaža ima velik vpliv tudi pri preprečevanju in pri odpravljanju poškodb.

 
sportna-masaza-02
sportna-masaza-01
sportna-masaza-2

Za termin svetovanja sledite spodnji povezavi.

Veselimo se, da vas spoznamo in poiščemo rešitev za vaše težave.