Živčno - mišični taping

Teniški komolec, sindrom karpalnega kanala, poškodbe rotatorne manšete, plantarni fascilitis, zvini gležnja, poškodbe kolena?

Živčno-mišični taping tehnika lepljenja posebnih trakov, imenovanih »kinesio tape«. Ta tehnika temelji na telesu lastnem naravnem procesu zdravljenja. Učinkovitost tapinga se kaže z aktivacijo nevrološkega in cirkulacijskega sistema.

Z živčno-mišičnim tapingom vplivamo pri mišicah na: moč, elastičnost, koordinacijo. Pri zakrčenih mišicah je naš cilj dekompresija mišice, kar lahko dosežemo s pravilno obliko traku in pravilno aplikacijo. Trakovi pa lahko dajejo tudi oporo in ustvarijo kompresijo, brez negativnega vpliva na cirkulacijo in obsega gibanja.

Kompresijski in dekompresijski trak lahko velikokrat izgledata enako, vendar je velika razlika v načinu aplikacije. Razliko pa čuti tudi stranka. Pri kompresiji se stranka bolj zaveda traku. Če prisotnost traku ne čutimo gre za dekompresijo. Pri kompresijski tehniki gubic na traku ni.

Trakovi, ki jih ima pacient nalepljene po telesu, niso ovira za ukvarjanje s športom, pri tuširanju, umivanju in pri drugih vsakdanjih opravilih.

Živčno-mišični taping je učinkovit pri težavah:

  • težave z mišicami, tetivami, sklepi,.. (teniški komolec, sindrom karpalnega kanala, poškodbe rotatorne manšete, plantarni fascilitis, zvini gležnja, poškodbe kolena,…)
  • hematomov, oteklin
  • različne bolečine: bolečine v vratu, bolečine v križu, menstrualne bolečine. 
 Živčno-mišični uspešno pomaga pri vrsti težav in bolezni in ni omejen samo na probleme z mišicami in sklepi. Velikokrat prepreči tudi težke operacije in pospeši naporno zdravljenje. Zlasti učinkuje pri izboljšanju mišičnih funkcij, izboljšanju kroženja telesnih tekočin, zmanjšanju ali odpravi bolečine in učvrstitvi funkcije sklepov.
kinesio_taping-02
kinesio_taping
zivcno-misicni-taping

Za termin svetovanja sledite spodnji povezavi.

Veselimo se, da vas spoznamo in poiščemo rešitev za vaše težave.