Terapevtska masaža telesa

Težave s hrbtenico, sklepi, vratom?
Išias ali športne poškodbe?
Depresija, nevroza, stres?

Za vse zgoraj naštete težave je prava izbira terapevtska masaža.

Terapevtska masaža je močnejša masažna tehnika, s katero se doseže sprostitev in poveča prekrvavitev mišic. Terapevt uporablja miofascialne tehnike pa tudi nežne manipulativne in artikulacijske tehnike, ki jih izbere glede na težave, ki jih želimo odpraviti.

Terapevtska masaža traja 90 ali 60 minut, terapevtska masaža hrbta pa 30 min.

Terapevtsko delo je osredotočeno na strukturo telesa: kosti, sklepe, mišice, fascije. Cilj terapevtske masaže je odprava zmanjšane funkcije živčno-mišično-skeletnega sistema, s tem pa odprava bolečine in poškodbe.  

Terapevt je zaradi težav v mišično-skeletnem sistemu pozoren tudi na možnost prizadetih funkcij živčevja. Razmisliti mora o drugi možnih vzrokih bolezni, vključno s čustvenimi, prehranskimi, bakteriološkimi in razvojnimi dejavniki. Samo celostni pristop omogoča vnovično vzpostavitev harmonije v telesu.

Ta masaža je namenjena ljudem z bolečinami in se izvaja intenzivneje na tistem delu, kjer je bolečina, nepravilnost ali poškodba. Z različnimi tehnikami odpravljamo mišične napetosti in nepravilnosti v mišični strukturi. Z mehkimi manipulacijami in artikulacijskimi tehnikami pa uravnavamo statiko hrbtenice in izboljšamo gibljivost hrbtenice. Glede na težave priporočamo število ponovitev terapevtske masaže.

  

terspevtska masaza 5
terapevtska masaza 3
terapevtska masaza 4

Za termin svetovanja sledite spodnji povezavi.

Veselimo se, da vas spoznamo in poiščemo rešitev za vaše težave.